Manifest “ÚNIC CAMÍ, L’AVANÇAMENT D’ELECCIONS”

MANIFEST

“ÚNIC CAMÍ, L’AVANÇAMENT D’ELECCIONS”

Els sota signants creiem que el Futbol Club Barcelona fa temps que està en caiguda lliure que, tot plegat ha acabat derivant en uns resultats esportius i econòmics lamentables, que fan perillar greument el present i el futur de l’entitat, i que han culminat amb la derrota més vergonyosa que hem patit mai a Europa. És per això que volem posar de manifest:

PRIMER.-         L’actual Junta Directiva de l’entitat ha perdut la confiança de l’amplíssima majoria dels socis i sòcies.

SEGON.-            L’actual Junta Directiva no ha aconseguit generar un model esportiu, fet que, si perllonguen l’actual mandat fins a 2021, derivarà en una major devaluació dels nostres actius esportius incloent a totes les Seccions.

TERCER.-         L’actual Junta Directiva ha incrementat el deute de l’entitat a mitjà i llarg termini, ha generat a més una macroestructura que avui dia ha deixat ja de ser sostenible, posant al Club en una situació d’insolvència imminent, i ha d’acudir a operacions comptables per salvar els resultats (18-19), o per no assolir pèrdues encara més milionàries (19-20).   

QUART.-           L’actual Junta Directiva s’entesta a signar un finançament i patrocini per l’Espai Barça que, no només requereix una consulta prèvia a tots els socis i sòcies, sinó que no atén al mínim criteri d’oportunitat. En aquest sentit, resulta evident que amb l’impacte de la Covid-19 no és el moment de signar patrocinis a mig-llarg termini. És més, és públic que actuals patrocinadors del Club volen reduir el patrocini que lliuren a l’entitat.    

CINQUÈ.-          La crisi derivada del cas conegut com a “BarçaGate”, ha deixat greument tocada a l’entitat en l’àmbit nivell social. En aquest sentit, si ben és cert que no s’ha acreditat la vinculació activa i directe dels membres de la Junta Directiva amb el cas, ningú comprèn com no s’ha pres cap mesura contra la mà dreta del President Sr. Masferrer, treballador del Club, que, segons les conclusions a l’informe de PWC fetes públiques, va gestionar 3 comptes que criticaven en les xarxes socials a socis, sòcies, esportistes i exesportistes de l’entitat. Com no s’entén que el Barça vulgui continuar treballant amb el proveïdor IVentures 3 i no l’hagi demandat, existint un informe que reconeix que el proveïdor també gestionava les citats comptes. Com tampoc s’explica que fos el President de l’entitat qui escollís personalment un proveïdor que ha facturat imports milionaris, sense demanar cap altre pressupost.   

És per tot l’esmentat que, just per un exercici de responsabilitat i dignitat, a l’actual Junta Directiva de l’entitat no li queda altre remei que cessar immediatament, activant-se a la major brevetat la convocatòria d’eleccions, que és la solució natural quan una entitat es troba en una greu crisi social, econòmica i esportiva. No fer-ho, posaria en evidència que el President i els actuals directius i directives avantposen els interessos personals que puguin tenir sobre els interessos del Barça.  Igualment, cal cercar una fórmula jurídica que permeti a la Junta Directiva entrant no fer-se responsable de la gestió que va des de l’1 de juliol de 2020 fins a la seva presa de possessió.  

Per tant, demanem públicament i proposem les següents passes:

(i) Cessament immediat dels actuals membres de Junta Directiva;

(ii) Nomenament de la Comissió Gestora, segons Estatuts;

(iii) Convocatòria d’eleccions per la Comissió Gestora;

(iv) fins a la celebració d’eleccions, presa de decisions per part de la Comissió Gestora prèvia audiència de tots els precandidats i precandidates a President/a;

(v) celebració d’eleccions;

(vi) Nomenament de Junta Directiva entrant;

(vii) I encàrrec per la Junta Directiva entrant d’un procés d’auditoria per saber la situació exacta del Club fins al moment del cessament dels membres de la Junta Directiva sortint.

Visca el Barça i Visca Catalunya!!

A Barcelona, el dia 16 d’agost de 2020  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.